fbpx

Revisor og rådgivning – sådan får du den bedste sparring

del på

Mange har en revisor, som de kun har kontakt med, når regnskabet skal afleveres. Det betyder at de ikke får rådgivning om f.eks. skat, fradrag, kompensation og investering af overskud. Med den rigtige rådgivning og sparring, kan der dog være penge at hente. Derfor er det vigtigt at dig og din revisor forstår hinanden, og at revisoren interesserer sig for netop din forretning.

Lad os bare være ærlige og indrømme, at det er de færreste selvstændige, som har tiden til at holde sig opdateret på regler og krav, der påvirker virksomhedens økonomi og regnskab. For oftest er de fyldt med en masse fagtermer og tekniske beskrivelser, som giver perfekt mening for dem, som beskæftiger sig med det til hverdag. Men for folk, der ikke selv har erhvervsøkonomisk erfaring, eller er godt inde i reglerne for regnskabsaflægning, er det ofte det rene volapyk.

Eksempelvis kan mange regler og krav i forbindelse med SKAT, være stort set umulige at gennemskue, for den almindelige dansker.

Derfor kan den helt rigtige revisor, der forstår dig og interesserer sig for din virksomhed, være dit stærkeste aktiv. For tænk at have en opsøgende rådgiver, der rent faktisk forstår SKATs volapyk og er vant til at navigere i det.

Hvilken rådgivning kan du forvente af en revisor?

En revisors primære funktion er ydelser indenfor revision og regnskab. Dette kan være udarbejdelse af årsrapport og regnskaber, bogføring, skat, løn, moms og revision. En revisors arbejde er bl.a. at gennemgå en virksomheds regnskab og afgøre, om det giver et retvisende billede af virksomhedens økonomiske situation.

Men udover at ordne alt det kedelige regnskabsarbejde, som du gerne selv vil slippe for, så kan en revisor også være én, som hjælper med at udvikle og vækste din forretning. En revisor har nemlig en stor finansiel viden og kan hjælpe dig med rådgivning og sparring inden for forskellige områder.

Du kan f.eks. få hjælp til:

  • At optimere din virksomhed og skabe en bedre bundlinje ved hjælp af budgetter, nøgletal og benchmarking mod dine konkurrenter
  • Sparring i alle stadier af din virksomheds levetid – helt fra opstart til vækststrategier til fusion og salg.
  • Skat og fradrag, som f.eks. kørselsfradrag og skattefrie kørepenge
  • Investering af overskud – det er trods alt sjovere at bruge virksomhedens hårdt tjente penge på f.eks. køb af ejendomme eller aktier, end at kaste dem efter SKAT. 
  • Private skatteforhold 
  • Og meget mere…

Hvordan får du den bedste sparring?

Der findes ingen gylden regel til at opnå den bedste rådgivning. Det som i høj grad spiller ind, er om revisoren er godkendt, deres erfaring med din branche, og jeres kemi samt forståelse af hinanden.

Godkendte revisorer

Revisor er ikke en beskyttet titel, og det betyder at alle i teorien må kalde sig revisor. Derfor har du måske også set revisorer, der tilbyder pakker med de basale regnskabsydelser til markant lavere priser, end hos godkendte revisorer. Det er dog vigtigt at huske, at der sjældent er rådgivning i disse pakker, og at disse revisorer ikke kan underskrive erklæringer. Det kan godkendte revisorer – hvilket er en fælles betegnelse for statsautoriserede- og registrerede revisorer. 

Erfaring og branchekendskab

Selvom alle godkendte revisorer, kan give en bred rådgivning, så er erfaring med netop din branche altid et plus. Branchekendskab og erfaring betyder nemlig, at revisoren kender de mere specifikke regler og muligheder, som en bestemt branche kan have. Kendskab til netop din branche kan altså give en mere dybdegående rådgivning, og oftest bliver det også billigere, da revisoren skal bruge mindre tid på at undersøge reglerne.

Kemi - det er menneskene bag, der gør forskellen

I vores optik er det vigtigste dog kemien mellem dig og din revisor. Intet samarbejde fungerer optimalt, hvis man ikke har en forståelse for hinanden og ikke taler samme sprog. Hvis du føler at du ikke forstår din revisor, så skaber det unødvendige bekymringer og utryghed. Dårlig kemi kan også komme til udtryk ved at din revisor ikke er opsøgende, og ofte er svært at få fat på, når der er brug for det.

Det får dig til at føle dig glemt og overset – og det er nok den værste følelse, du kan stå med.

Er kemien i orden får du som udgangspunkt en revisor, som altid har tid til dig, er opsøgende med relevant rådgivning og interesserer sig for din forretning. Med den rigtige revisor kan du derfor nemmere vækste din virksomhed, og få de muligheder du altid har drømt om.  

Lad være med at starte med at få tilbud på revision

Så i stedet for bare at indhente tilbud fra en række forskellige revisorer og revisionshuse er det en god idé at vælge en samarbejdspartner til at hjælpe jer med at finde det rigtige tilbud på revision, som passer til netop din virksomhed.

Det kan vi hjælpe dig med hos Revisormægleren. Over de sidste 30 år har vi hjulpet mere end 3.000 danske virksomheder med at skifte revisor – og vi kan også hjælpe dig, uden at det skal koste dig andet end den kaffe, vi drikker på vores indledende møde.

For vi starter med at komme ud at besøge dig i din virksomhed. På mødet sætter vi os godt ind i virksomheden og de behov og drømme, som du har for dens fremtid. Samt hvad der har fået dig til at overveje at indhente tilbud på revision.

Dernæst tager vi hjem og finder nogle gode bud på de revisorer i vores store netværk, som passer bedst til netop din forretning.

Det er revisorer, som vi har arbejdet sammen med i mange år – helt op til 25 år. Derfor har vi en grundig indsigt i, hvilken revisor der vil passe bedst til netop din virksomhed. Samt hvem der kan være med til at få dit firma derhen, hvor du gerne vil have det.

Derfor finder vi oftest det bedste match mellem revisor og firma i første hug.

Det gør det meget mere trygt at finde en ny revisor, frem for at skulle vælge din nye revisor mellem de tilbud på revision, som du selv har indhentet.

Og så slipper du for at bruge en masse krudt på at forstå, hvad der står i tilbuddet fra revisoren.

De 7 kritiske tjekpunkter til din revisor

Er du fint tilfreds med den revisor, du har, er der vel ingen grund til at skifte.

Og er der noget, du er utilfreds med, har du sikkert allerede tænkt tanken.

Men uanset om du er tilfreds eller utilfreds, er det altid en god idé at forholde dig til de 7 kritiske tjekpunker til din revisor, som vi gennemgår i denne guide.

Enten for at blive helt klar på, hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge din nye revisor.

Eller for lige at blive bekræftet i, at du har valgt den bedste revisor til din forretning

Læs også

Vil du have hjælp til at finde den helt rigtige revisor?

Så lad os finde det rigtige match!

Lad os starte med en kort samtale