fbpx

Momsregler for medarbejderes telefoner og internet – har du styr på reglerne?

del på

Selvom momsreglerne er meget klare, så er der mange virksomheder, der har en for høj fastsat fælles fradragsprocent – hvilket ikke vil blive accepteret ved en momskontrol og kan give problemer med skattestyrelsen.

Mange virksomheder betaler for deres medarbejderes telefon og internet, således at de kan arbejde hjemmefra. Både telefoner og internet bruges som oftest også privat, og det giver anledning til spørgsmål om, hvor meget af momsen, der kan fradrages.  

Momsreglerne for telefon og internet

Der kan kun fratrækkes moms af erhvervsmæssige udgifter. Det vil sige, at en arbejdsgiver, der betaler for bredbåndsforbindelse til en medarbejders private bolig, ikke vil kunne fradrage den fulde moms.

Dette er fordi, at internetforbindelse i en medarbejders private bolig, med stor sandsynlighed også bruges til private formål. Dette gælder også, selvom medarbejderen er skattefri af dette.

Det samme gør sig gældende, i forhold til mobiltelefoner, da disse med stor sandsynlighed bruges privat. Dette er også selvom, at medarbejderen bliver beskattet af telefonen. For mobiltelefoner, der ikke tages med hjem, eller som medarbejderen har underskrevet en tro-og-love-erklæring om kun at benytte til arbejdsmæssige formål, vil der som udgangspunkt kunne foretages fuldt momsfradrag.

 

Fradragsprocenten

Selvom momsreglerne er klare, er der mange virksomheder, som har en for høj fastsat fælles fradragsprocent – ofte på omkring 90% – på både medarbejdernes telefoner og bredbånd. Dette vil ikke blive accepteret ved en momskontrol, hvis der er tale om frit skøn, og der ikke er nærmere underbygning.  

Skattestyrelsen anerkender kun fradrag efter skøn, hvis det kan begrundes og underbygges. Det kan derfor være en god idé at inddele medarbejdere i grupper, efter hvor meget eller lidt de bruger deres telefoner og internet til arbejdsmæssige formål – jo mere det bruges, jo større fradrag. 

Ligeledes kan det anbefales – specielt i virksomheder med mange ansatte og høje udgifter til privat telefon og internet – at virksomheden udarbejder en beskrivelse for, hvordan fradraget for de enkelte medarbejdere eller gruppe er fastsat.

Den markante stigning i hjemmearbejdet de seneste år vil mange steder kunne begrunde en højere fradragsprocent end tidligere.

Din revisors rolle

Din revisor er meget mere end én, der bare udarbejder dit regnskab. Din revisor kan i langt de fleste tilfælde også være din bedste sparringspartner og rådgiver. 

Betaler du for dine medarbejderes telefoner eller internet, så bør din revisor rådgive omkring fradragsprocenter, samt underbyggelse til Skattestyrelsen.

Har din revisor ikke rådgivet om momsreglerne? Eller føler du generelt, at du mangler rådgivning?

Book et gratis og uforpligtende revisortjek, så finder vi den optimale revisor, der har din virksomhed og jeres behov i fokus.    

 

Men er det ikke besværligt at skifte revisor?

Mange holder igen med et skift af revisor, fordi de frygter, at selve revisorskiftet er både besværligt og tidskrævende. Men faktisk kræver det kun en underskrift fra dig på en samarbejdsaftale med din nye revisor. Så klarer den nye revisor resten.

Læs mere om hvordan vi sikrer et nemt og trygt skifte her

Har du spørgsmål, eller ønsker du en uforpligtende samtale? 

Læs også

Vil du have hjælp til at finde den helt rigtige revisor?

Så lad os finde det rigtige match!

Lad os starte med en kort samtale