fbpx

5 tips til at finde en ny revisor

del på

Har du besluttet dig for at finde en ny revisor, står du over for en meget vigtig opgave for dig og dit firma. Den rigtige revisor kan nemlig gøre en stor forskel for din forretning. Ikke kun rent skatteteknisk. Også i forhold til firmaets drift og vækst. Men hvordan finder du en ny revisor? Det får du fem tips til her.

Det er en stor beslutning for de fleste at skifte revisor. For vælger du den forkerte revisor, kan du løbe ind i alle mulige skatte- og afgiftsmæssige problemer. Samtidig risikerer du, ikke at få den rigtige sparring, når du skal træffe vigtige beslutninger for dit firmas fremtid.

Omvendt vil en stærk revisor, som kender dit firma og den branche, du arbejder inden for, give dig meget større muligheder for at vækste din forretning.

Derfor er du nødt til at være grundig og gøre dit forarbejde ordentligt, før du vælger ny revisor. Det kan nemt ende med at blive en tidskrævende proces, som måske forløber over flere måneder eller halve år.

Samtidig er det vigtigt, at du griber opgaven rigtigt an. Det har vi samlet fem tips til i denne artikel.

1: Bestem dig for, hvad din nye revisor skal hjælpe dig med

Inden du begynder på at finde en ny revisor, skal du først beslutte dig for, hvad det er, den nye revisor skal kunne hjælpe dig med.

Det kan være, at du er utilfreds med nogle punkter ved din gamle revisor – hvis du har sådan en. Det er klart noget, som skal med på listen over tjekpunkter til den nye revisor, du skal ud at finde.

Det er også en god idé at se nærmere på, hvad du mangler af regnskabs- og virksomhedsmæssig viden og erfaring for at kunne udvikle din forretning i den retning, som du gerne vil. Så sæt dig ned, og lav en plan for, hvordan din virksomhed skal udvikle sig de næste 5 år. Og prøv så at identificere, hvilke kompetencer og viden, der er brug for, som revisoren kan tilbyde dig.

2: Undersøg markedet for revisorer med speciale i det, du har brug for

Når du har lavet en ”kravsspecifikation” til din nye revisor, er næste trin at undersøge markedet for revisorer med speciale i netop det, du har brug for.

Tidligere ville du nok mest kigge i nærområdet – og det er da stadig rart, hvis din revisor ikke for langt væk, når I skal mødes. Men omvendt bliver regnskabet mere og mere digitalt, og når det nu ikke længere er nødvendigt at overføre bilag og dokumentation fysisk, kan du for den sags skyld vælge en revisor i den anden ende af landet. For møderne kan du jo holde over Teams, Zoom og hvad du nu ellers bruger af online mødetjenester.

Det gør markedet for revisorer nærmest uendeligt stort. Selv her i Danmark.

3: Gå ikke kun efter prisen – hold møde med alle de potentielle kandidater

Mange tænker mest på prisen, når de skal finde en ny revisor. Men i den sidste ende handler det mere om kemien mellem jer, som skal arbejde sammen i hverdagen. Og hvor tilgængelig din revisor er, når du har brug for svar på et akut spørgsmål.

Det giver prisen ikke svar på.

I stedet er det en god idé at mødes med alle de potentielle kandidater, som du har fundet frem til. Så kan du bedre få en fornemmelse for, om I har den rigtige kemi. Og det med tilgængeligheden kan jo testes med et opkald efterfølgende, fordi du har et spørgsmål til et eller andet i det tilbud, revisoren fremsender.

Kan du ikke få fat i dem der, bliver det nok ikke meget bedre, når først du er blevet kunde.

4: Stil de rigtige, kritiske spørgsmål til din nye revisor

På mødet er det vigtigt, at du får stillet de rigtige, kritiske spørgsmål til din kommende revisor. F.eks. hvad de gør på de punkter, hvor du måske er utilfreds med din nuværende revisor.

Men der er også nogle andre mere generelle spørgsmål, som det er lige så kritisk, at få svar på. Som f.eks. arbejdsfordelingen mellem revisoren og dit firma, om du kan bestemme, hvornår regnskabet skal afleveres, og hvordan faktureringen af revisorens arbejde foregår.

Vi har samlet en tjekliste med 7 kritiske spørgsmål til din revisor, som du med fordel kan gå frem efter, når du skal vurdere hver enkelt af kandidaterne på din liste. Du kan hente tjeklisten lige her!

5: Søg uvildig, gratis rådgivning til at finde din nye revisor

Som du kan se, kan du nemt bruge meget tid på at finde den rigtige revisor. Både med forarbejdet, afsøgningen af markedet og møderne med de forskellige kandidater.

Samtidig er der mange af de spørgsmål og forhold, som dukker op undervejs, som du måske ikke har den nødvendige viden til at vurdere eller finde det rigtige svar på.

Endelig er udfordringen jo også hvem, der er det rigtige valg. For du kender jo kun kandidaterne fra et enkelt møde og den kommunikation, du har haft før og efter. Og har du holdt møder med mange forskellige revisorer, kan det være svært at skelne mellem dem efter et stykke tid.

Derfor er det en god idé at søge uvildig rådgivning hos specialister, som har stor erfaring med at matche firmaer med den rigtige revisor.

Helst et firma, som bruger tid på først at sætte sig grundigt ind i dit firma for at kunne finde den rigtige revisor til dig. Samt har et fast og bredt netværk af revisorer og revisionsfirmaer, som de arbejder fast sammen med. Det giver dem et godt kendskab til de enkelte revisorers specialer, og hvilke firmatyper og brancher der er de rigtige for dem.

Få Revisormægleren til at finde din nye revisor

Det er præcis den fremgangsmåde, vi bruger hos Revisormægleren, og vælger du os, skal du ikke betale noget for vores hjælp. Heller ikke selvom vi ikke finder en revisor til dig. Vi har hjulpet mere end 3.000 danske virksomheder med at skifte revisor – og kan også hjælpe dig.

Det sparer dig for en masse tid på forarbejde, research og udvælgelse. Samtidig kan du oftest nøjes med at mødes med en enkelt eller to revisorer, før du har det rigtige match.

For når vi både kender dit firma og vores netværk af revisorer indgående, har vi nemmere ved at finde den rigtige revisor til dig i første hug. Derfor kommer det ikke til at tage nær så lang tid at finde din nye revisor, som hvis du skulle gøre det selv.

Læs også

Vil du have hjælp til at finde den helt rigtige revisor?

Så lad os finde det rigtige match!

Lad os starte med en kort samtale