fbpx

Ny frist for at indberette til slutafregning af Corona-kompensation

del på

Har din virksomhed modtaget kompensation i forbindelse med Covid-19? Så skal du være opmærksom på at fristen for at indberette er blevet udsat.

Udsættelse af frist for indberetning af slutafregning

Har din virksomhed modtaget kompensation under Covid-19 for den sidste halvdel af 2020 og senere, skal du være opmærksom på at Erhvervsstyrelsen har udsat fristen for at indberette til slutafregningen fra 30. september 2022 til 30. oktober 2022.

Du skal indberette til slutafregningen for de faktiske forhold. Det er de forhold, som Erhvervsstyrelsen bruger til at beregne det endelige kompensationsbeløb, din virksomhed er berettiget til.

Hvad er slutafregning for de faktiske forhold?

Covid-19 gjorde det svært for virksomheder at danne sig et overblik over fremtiden, hvilket kompensationsansøgningerne bærer præg af. 

De faktiske forhold er den realitet, som virksomheden endte ud med efter kompensationsperiodens udløb. Det vil sige slutafregningen tager udgangspunkt i det, som rent faktiske skete. Det betyder at din virksomhed enten skal have flere penge udbetalt eller tilbagebetale penge – alt efter om det gik bedre eller værre end forventet, da du ansøgte om kompensation.

Slutafregning af kompensation

Når din virksomhed har indberettet for alle perioder, som I har modtaget kompensation for, så beregner Erhvervsstyrelsen det endelige kompensationsbeløb – altså det samlede beløb, som I er berettiget til i følge reglerne.

Når indberetningerne på en kompensationsordning er færdigbehandlet, modtager din virksomhed en slutopgørelse i virksomhedens digitale postkasse.  Det vil fremgå af denne slutopgørelse, om I har modtaget den rette kompensation, skal tilbagebetale kompensation eller er berettiget til yderligere kompensation.

Savner du rådgivning i forbindelse med kompensation og slutafregning?

Kompensation og slutafregning kan være uoverskueligt at sidde med for den gængse virksomhedsejer. Derfor er det en god idé at have en revisor, der kender reglerne, kan hjælpe og rådgive i forbindelse med dette.

Har du en revisor, og har du ikke fået rådgivning og hjælp til at indberette til slutafregning?

Ja, så gør din revisor desværre muligvis ikke sit job godt nok. Udover at udarbejde regnskaber, budgetter og lignende, er opsøgende rådgivning noget af det vigtigste din revisor kan yde.

Lad os finde den bedste revisorløsning til netop din virksomheds behov, både når det gælder:

  • Kemi
  • Branchekendskab
  • Rådgivning
  • Pris
  • Beliggenhed

Læs også

Vil du have hjælp til at finde den helt rigtige revisor?

Så lad os finde det rigtige match!

Lad os starte med en kort samtale